Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η συνάντηση των μελών του ΔΣ με τον Διευθυντή του Μεταμοσχευτικού Προγράμματος του ΩΚΚ. Δεν ανακοινώθηκαν οι λόγοι

Αντιθέτως λάβαμε επικριτικά σχόλια για την αναφορά μας σε ανησυχητικές από μέρους μας φημολογίες. Αποδεχόμαστε την ευθύνη των λόγων μας και πλέον δεν θα αναφερόμαστε σε φήμες αλλά σε γεγονότα:
· Σημαντικός αριθμός απαραίτητων ιατρικών εξετάσεων δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία των μεταμοσχευμένων και των υπο – μεταμόσχευση ασθενών. Αποτέλεσμα η οικονομική τους εξασθένηση ή και σε κάποιες των περιπτώσεων εξαθλίωση.
· Ενστάσεις του Σωματείου μας σε όλους τους αρμόδιους φορείς και αιτήματά μας για να δοθεί λύση στο θέμα παραπέμπουν στις κατά περίπτωση συμβάσεις των ταμείων με το ΩΚΚ. Καλά μέχρι εδώ, όμως:
· Η σύμβαση του ΩΚΚ για τις μεταμοσχεύσεις, με το ΙΚΑ το κοινωνικό ταμείο που ασφαλίζει την πλειοψηφία των Ελλήνων ασθενών, έχει λήξει από τον Φεβρουάριο του 2007. Μέχρι σήμερα 23/05/2008 δεν έχει ανανεωθεί. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει με σαφήνεια τους λόγους.
Όλα τα παραπάνω δεν είναι φήμες, ούτε σχόλια. Είναι γεγονότα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: