Επιτέλους δωρεάν οι βασικές εξετάσεις σε ασθενείς της Λίστας και σε Μεταμοσχευμένους ασφαλισμένους του ΙΚΑ στο Ωνάσειο!

Απο σήμερα 27 Ιουλίου 2007 υλοποιείται η απο μηνών συμφωνία ΩΚΚ με το ΙΚΑ για δωρεάν εξετάσεις ασθενών του Τμήματος Μεταμοσχεύσεων.
Οι εξετάσεις αυτές χρεώνονταν με πανάκριβο Ιδιωτικό τιμολόγιο σε ασθενείς που η οικονομική τους κατάσταση ήταν τραγική.

Ο Σύλλογος Συνεχίζω μέσω του Προεδρείου του επεδίωξε την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος. Τόνισε την μείζωνα σημασία του ζητήματος όχι μόνο απο οικονομικής πλευράς αλλά και απο πολιτικής. Θέλουμε να πιστεύουμε πως συνέβαλλε με τον τρόπο του στο θετικό αυτό αποτέλεσμα.

Ωστόσο η σύμβαση του ΩΚΚ με το ΙΚΑ -το Υπερταμείο που ασφαλίζει την πλειοψηφία των Ελλήνων- έχει λήξει απο τον Φεβρουάριο του 2007 και έκτοτε εκκρεμεί χωρίς προφανή δικαιολογία.
Το γεγονός αυτό γίνεται αφορμή πολλών δυσμενών σχολίων για το μέλλον του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, και αιτία δυσπραγίας στο εσωτερικό του.

Σαν Σύλλογος ελπίζουμε η εφαρμογή της παραπάνω συμφωνίας να είναι η αρχή εξελίξεων που θα ξεκαθαρίσουν την θολή εικόνα της κατάστασης στο ΩΚΚ και θα εδραιώσουν ακόμα περισσότερο τις Μεταμοσχεύσεις Καρδιάς, σαν την αιχμή απο πλευράς ποιότητας και αποτελεσματικότητας, των κορυφαίων ιατρικών Υπηρεσιών που προσφέρει το Κέντρο.

Ευχαριστούμε την Διοίκηση για την απόφαση αυτή

Δεν υπάρχουν σχόλια: