Δημοσιεύτηκε η Προκήρυξη της θέσης του Διευθυντή Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ

Δημοσιεύτηκε στον Κυριακάτικο Τύπο (28-09-2008) η αναμενόμενη από μέρες προκήρυξη της θέσης του διευθυντή της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου.
Η ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών των υποψηφίων λήγει στις 28 Νοεμβρίου.
Το Δ.Σ. του Ωνασείου θα κρίνει τότε τις υποψηφιότητες και θα αποφασίσει ποιος θα αναλάβει τα καθήκοντα του Διευθυντού Α’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΩΚΚ σε ένα μήνα από τότε.
Αν ληφθούν υπόψη και οι αργίες των εορτών τότε το κρίσιμο διάστημα μειώνεται ακόμα περισσότερο.
Οι 68 μεταμοσχευμένοι καρδιάς του συλλόγου Συνεχίζω, οι υποψήφιοι λήπτες καρδιακού μοσχεύματος που φέρουν μηχανική υποστήριξη καρδιακής λειτουργίας και όσοι είναι στην Εθνική Λίστα προς μεταμόσχευση ή ετοιμάζονται να μπουν, θέλουμε να διατυπώσουμε δημόσια την αγωνία που μας διακατέχει υπό μορφή ερωτημάτων τα οποία περιγράφουν γλαφυρά την ανησυχία μας και τα οποία ζητούν άμεσες και πειστικές απαντήσεις:
1. Με δεδομένη την ανάγκη αντικατάστασης του κου Αλιβιζάτου λόγω συνταξιοδότησης και όχι λόγω άλλης αιτίας, γιατί η προειλημμένη απόφαση της προκήρυξης της θέσεώς του δημοσιεύτηκε μόλις τρεις μήνες πριν την παύση των καθηκόντων του;
2. Πως μπορεί να υπάρξει ομαλή μετάβαση Διευθυντικής Θέσης Μεταμοσχευτικής Ομάδας σε τόσο μικρό διάστημα;
3. Ποια θα είναι τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία θα επιλεγεί ο νέος διευθυντής; Η επιτυχημένη πορεία και η εμπειρία στις μεταμοσχεύσεις Καρδιάς Πνευμόνων στην Χώρα μας θα είναι σημαντικό κριτήριο για την επιλογή του;
4. Η διεύθυνση που θα προκύψει θα αξιοποιήσει την πείρα και τις ικανότητες της απερχόμενης;
5. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για την αδιάλειπτη συνέχεια του Μεταμοσχευτικού Προγράμματος στο τωρινό του επίπεδο και τις Ηθικές Αρχές που σήμερα το διέπουν;

Θεωρώντας πως οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα είναι ρητορικές και κανείς αρμόδιος δεν θα τολμήσει να μπει στην διαδικασία να τις απαντήσει, όχι γιατί είναι ιδιαίτερος κόπος μα γιατί στην χώρα μας όλα γίνονται υπόγεια και με αδιαφάνεια (απόδειξη η προκήρυξη της τελευταίας στιγμής), δηλώνουμε πως εμείς που υποβάλλουμε τα παραπάνω ερωτήματα θα σταθούμε με σθένος υπερασπιστές της αδιάβλητης διαδικασίας μεταμόσχευσης καρδιάς στην Ελλάδα με τις Αρχές και το Επίπεδο που κατέχει σήμερα.
Έτσι όπως ακριβώς την βιώσαμε υπό την Διεύθυνση του Κου Αλιβιζάτου.
Εκφράζουμε επίσης μέσω αυτής της δημόσιας θέσης την επιθυμία μας να παραμείνει ο κος Αλιβιζάτος ουσιαστικός αρωγός του προγράμματος που ο ίδιος υλοποίησε με τα γνωστά θεαματικά αποτελέσματα, ως Επίτιμος Διευθυντής του.

Αναμένοντας εξελίξεις θα σας ενημερώνουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: