Δελτιο τύπου του Συλλόγου "Συνεχίζω" 23/09/2008

«15 χρόνια ΩΚΚ - 13 Χρόνια πρωτοποριακής προσφοράς στις Μεταμοσχεύσεις Καρδιάς»

15 χρόνια λειτουργίας του ΩΚΚ κι όλοι οι άνθρωποι που εμπιστευτήκαμε τη ζωή μας στο ΩΚΚ εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους τους ανθρώπους του Κέντρου για την ποιότητα της εργασίας τους και για την αγάπη που μας περιέβαλαν σε εξαιρετικά δύσκολες για εμάς στιγμές.

Το Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ, που είναι ουσιαστικά το Πρόγραμμα Μεταμόσχευσης Καρδιάς στην Ελλάδα, με την συντονισμένη κι αφοσιωμένη εργασία όλης της Μεταμοσχευτικής Ομάδας επιτελεί επί 13 χρόνια ένα πρωτοποριακό παγκοσμίως έργο. Η αδιάλειπτη παρακολούθηση των ασθενών πριν και μετά την μεταμόσχευση αποκλειστικά από το ΩΚΚ έχει οδηγήσει την Ελλάδα να παρουσιάζεται περήφανα με κορυφαία διεθνώς αποτελέσματα στην επιτυχία της μεταμοσχευτικής επέμβασης, ιδιαίτερα στη μακροχρόνια επιβίωση των μεταμοσχευμένων, που είναι κι ο πλέον κρίσιμος παράγοντας αξιολόγησης.

Αυτές τις μέρες η ανησυχία μας στρέφεται στην πορεία του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων εν όψει της προκήρυξης θέσης Διευθυντή. Το ΔΣ του Συλλόγου μας τονίζει ότι οποιαδήποτε εξέλιξη θα πρέπει να βρίσκει σύμφωνη την Ομάδα Μεταμοσχεύσεων και αποκλειστικά οδηγός σκέψη πρέπει να είναι η στήριξη του Προγράμματος με κάθε υλικό και ηθικό μέσο που θα διασφαλίζει τη συνοχή και θα διευρύνει την ικανότητα της Ομάδας Μεταμοσχεύσεων. Σ΄ αυτή την προσπάθεια είναι κρίσιμη, όπως αποδείχθηκε στο χειρισμό πολλών περιστατικών έως τώρα, η αξιοποίηση της πολυετούς μεταμοσχευτικής εμπειρίας του σημερινού Διευθυντή του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων.

Ο Σύλλογος μας τονίζει προς την Διοίκηση του ΩΚΚ την ανάγκη να διασφαλισθεί με κάθε τρόπο η συνέχεια της επιτελικής παρουσίας του Δρ Αλιβιζάτου για την ολόπλευρη ανάπτυξη του Προγράμματος και για τη διασφάλιση της συνοχής της Ομάδας Μεταμοσχεύσεων η εύρυθμη λειτουργία της οποίας είναι ο πιο σημαντικός συντελεστής στην επιτυχία των Μεταμοσχεύσεων καρδιάς στη χώρα μας.

Αθήνα 23 Σεπτεμβρίου 2008
Το ΔΣ
του Σύλλογου Μεταμόσχευσης Καρδιάς και Φίλων της Μεταμόσχευσης «Συνεχίζω»

Δεν υπάρχουν σχόλια: