ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΩΚΚ

Με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα ξεκίνησε η φετινή χρονιά για το μεταμοσχευτικό πρόγραμμα του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, γεγονός που αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στις μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας! Συγκεκριμένα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2008 στο ΩΚΚ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 11 μεταμοσχεύσεις, 9 από τις οποίες αφορούν σε καρδιακά μοσχεύματα και 2 σε πνεύμονες.
Στη θεαματική αυτή αύξηση καθοριστικό ρόλο παίζει η προσφορά μοσχευμάτων από τους Κυπρίους αδερφούς μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι 4 μοσχεύματα προήλθαν από την Κύπρο κατά το τελευταίο εξάμηνο, από το Παρασκευαΐδειο Νοσοκομείο, καθώς και το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
Σε αναγνώριση της μεγάλης αυτής προσφοράς, το ΩΚΚ διοργάνωσε την Πέμπτη 17 Ιουλίου, τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Γεωργίου Γεωργή, του Διευθυντή του Παρασκευαΐδειου Μεταμοσχευτικού Κέντρου Λευκωσίας κ. Γεωργίου Κυριακίδη και του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας που εκπροσωπήθηκε από τον κ. Λάκη Παλάζη, Ιατρό Εντατικολόγο.
Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος συλλόγου «Συνεχίζω» κ. Α. Γιαλελάκης, ο Πρόεδρος ΔΣ του ΩΚΚ, Καθηγητής κ. Ι. Παπαδημητρίου, ο αντιπρόεδρος του κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» κ. Α. Ζαμπέλας και ο Πρέσβυς της Κύπρου κ. Γιώργος Γεωργής. Επίσης παρευρέθηκαν οι ασθενείς που έλαβαν πρόσφατα μόσχευμα από την Κύπρο, οι ασθενείς Κυπριακής καταγωγής που παρακολουθούνται από το Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων του Κέντρου, η Μεταμοσχευτική Ομάδα του ΩΚΚ και πολλοί μεταμοσχευμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: