Καταγγελία

Δεκάδες είναι οι Έλληνες νεφροπαθείς που καταφεύγουν σε τρίτες χώρες για να "αγοράσουν" απο κάποιο φτωχό συνάνθρωπο μας ένα του νεφρό.
Οι περισσότεροι εμπιστεύονται γνωστό "γιατρό" στις Φιλλιπίνες. Ο συγκεκριμένος κάνει τόσο καλή δουλεία που οι ασθενείς του ενεπιφύλακτα τον συστήνουν σε όποιον έχει την οικονομική δύναμη για να τον κάνει καλά. Κάθε χρόνο μάλιστα ο "γιατρός" αυτός παραθέτει δείπνο σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας σε όλους τους "φίλους του!"
Ανώτατος Δικαστικός Λειτουργός δηλώνει ικανοποιημένος απο την επιλογή του αυτή αφού και αυτός γλύτωσε το μαρτύριο της αιμοκάθαρσης αλλά και κάποιος "κακόμοιρος" γλύτωσε (προσωρινά) απο τους δανειστές του!
Ο "γιατρός" εγγυάται πως τα μοσχεύματα που τοποθετεί είναι άριστα, αφού προέρχονται απο χωρικούς που ζουν στο δάσος και τρέφονται με αγνό χορταράκι όπως χαρακτηριστικά λέει.
Οι συμπατριώτες μας αυτοί, καταπατώντας κάθε γραπτό και άγραφο νόμο, κάθε ηθικό κανόνα και κάθε δεοντολογία, αφού ολοκληρώσουν την διαδικασία της μεταμόσχευσης στις Φιλλιπίνες επιστρέφουν στην Ελλάδα όπου το Ε.Σ.Υ. τους παρακολουθεί σαν να μην έκαναν τίποτα το επιλήψιμο.
Δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς μπροστά σ' αυτά τα κατα συρροήν εγκλήματα.
Μπορεί τα θύματα να μην είναι συμπατριώτες μας μα είναι συνάνθρωποί μας.
Ας σταματήσουμε αυτήν την Ντροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια: