Εμπόριο νεφρών στην Ινδία

Σοκ προκάλεσε η αποκάλυψη πως συννελήφθησαν πέντε Ευρωπαίοι λήπτες νεφρού σε ιδιωτική κλινική στην Ινδία. Οι τρεις απ' αυτούς είναι Έλληνες!
Ο "γιατρός" ιδιοκτήτης της κλινικής εξαφανίστηκε και αναζητείται.
Η είδηση αναφέρει πως τουλάχιστον πεντακόσιοι νέοι Ινδοί έπεσαν Θύματα του συγκεκριμένου "γιατρού," οι περισσότεροι εν αγνοία τους.
Όλοι γνωρίζουμε πως αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου. Χιλιάδες εξαθλιωμένοι συνάνθρωποί μας αναγκάζονται για ελάχιστα χρήματα να πωλούν τα όργανά τους, σε χώρες όπως η Ινδία, οι Φιλλιπίνες, η Τουρκία.
Πολλοί συμπατριώτες μας, μη υποφέροντας την αιμοκάθαρση καταφεύγουν εκεί για να αποκτήσουν το μόσχευμα που θα τους απαλλάξει απ' αυτήν την χρονοβόρα διαδικασία.
Τους στέλνουν εκεί Έλληνες γιατροί που κατόπιν θα τους κουράρουν εδώ. Αγνοούν άραγε την εγκληματική διαδικασία; Μάλλον όχι!
Εφόσον όμως την γνωρίζουν, γιατροί και λήπτες, είναι όλοι συνένοχοι ενός άθλιου Εγκλήματος. Όπως συννένοχοι είναι και όσοι γνωρίζουν και δεν μιλούν, δεν εναντιώνονται σ' αυτήν την απάνθρωπη δράση.
Στην Ελλάδα δεν γίνεται εμπόριο οργάνων
Όλοι εμείς οι μεταμοσχευμένοι καρδιάς μπορούμε να το βεβαιώσουμε. Το γεγονός όμως πως υπάρχουν γιατροί που συνεργάζονται με τέτοια σκοτεινά κυκλώματα του εξωτερικού, όπως επίσης και ασθενείς που δέχονται μοσχεύματα με τέτοια προέλευση μας κάνει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση, πολύ προσεκτικοί όλοι ώστε να μην επιτρέψουμε κάτι τέτοιο να συμβεί και στην χώρα μας.
Η μεταμόσχευση ανθρωπίνων οργάνων είναι μεγαλειώδης διαδικασία μόνο όταν βασίζεται στην ανιδιοτελή προσφορά: Στην Δωρεά!
Όταν βασίζεται στην όποια συναλλαγή τότε είναι ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: