Hearts in Athens 2008


118 καρδιές κοσμούν την Αθήνα. Μια υπαίθρια Έκθεση Τέχνης, μια διοργάνωση που στην τελική της φάση υποστηρίζει τους σκοπούς του φιλανθρωπικού Σωματείου «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»

Η καρδιά είναι ένα σχήμα αναγνωρίσιμο σε όλους. Σύμβολο αγάπης και αφοσίωσης, προσμονής, προσήλωσης και αφιέρωσης.

Το σχήμα της, αποτελεί ένα καμβά εύπλαστο, κατάλληλο για κάθε μορφή τέχνης. Οι Καρδιές αντιπροσωπεύουν πολλά διαφορετικά πράγματα για τον καθένα και προκαλούν ποικίλα δυνατά συναισθήματα. Υπάρχει κάτι μαγικό που την περιβάλλει, και η μαγεία αυτή είναι ικανή να φέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων μας.
Οι Καρδιές θα σχηματίσουν έναν ιστό παρουσίας στην πόλη, τοποθετούνται σε βάσεις, σκαρφαλώνουν σε κολόνες φωτισμού, κρεμιούνται σε κτίρια και «παίζουν» με τα νερά μέσα στα σιντριβάνια. Κατά τόπους, πολλές Καρδιές θα βρίσκονται σε κοντινά μεταξύ τους σημεία και το θέαμα να είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό.
Είναι βέβαιο ότι η Hearts In Athens θα προσελκύσει πολλούς νέους επισκέπτες στην πόλη, ενώ οι ίδιοι οι κάτοικοί της θα θελήσουν να τις επισκεφτούν, λειτουργώντας σαν «τουρίστες» μέσα στην ίδια την πόλη
Ανάμεσά τους και η συμμετοχή του Ε.Ο.Μ. Μια καρδιά ζωγραφισμένη από την Μαρία Φωτέα. Μια καρδιά που περιέχει πολλές μικρότερες κόκκινες καρδιές στις οποίες είναι γραμμένα δυο ονόματα: το πρώτο είναι το όνομα του δότη και το δεύτερο είναι το όνομα του λήπτη. Το όμορφο εδώ είναι πως στις καρδιές που η καλλιτέχνιδα δεν έγραψε ονόματα, οι περαστικοί γράφουν!
Ο τίτλος της καρδιάς γλυπτού του Ε.Ο.Μ. είναι: Δώσε ζωή με την καρδιά σου

Δεν υπάρχουν σχόλια: