Άδειες Περιπτέρων σε Άτομα με αναπηρία άνω του 67%



Υλοποιήθηκε το αίτημα πολλών οργανώσεων ΑΜΕΑ και συλλόγων όπως ο «Συνεχίζω», όσον αφορά την χορήγηση άδειας περιπτέρων σε άτομα που χρήζουν άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης μια και η χρόνια ασθένεια τους έχει φέρει σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, την στιγμή που η δυνατότητα για εργασία είναι περιορισμένη.
Για όλους αυτούς οι οποίοι θα επιλέγονται με αυστηρά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια ψηφίστηκε Νόμος ο οποίος τους δίνει την δυνατότητα να αξιοποιήσουν άδεια περιπτέρου στον τόπο κατοικίας τους.
Το Προεδρικό διάταγμα υπ’ αριθμόν 37 στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης 54/1-4-2009 καθορίζονται τα κριτήρια για την χορήγηση αδειών εκμετάλλευσης περιπτέρων από ΑΜΕΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% και πάνω, πολύτεκνους και πολεμιστές του πολέμου της Κύπρου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα αρμόδια γραφεία των κατά τόπους Νομαρχιών τους.
Η ικανοποίηση αυτού του αιτήματος σε μιά εποχή μάλιστα που οι οικονομικές συγκυρίες είναι αρκετά δύσκολες, είναι αρκετά ανακουφιστική σε πολλούς συνανθρώπους μας που έχουν πραγματικά ανάγκη ένα τρόπο για να εξασφαλίσουν τα προς το Ζην και τα ιατρικά τους έξοδα!
Να επιστήσουμε την προσοχή των ανθρώπων που δικαιούνται αυτής της παροχής απέναντι σε αυτούς που θα θελήσουν –με το αζημίωτο- να τους «εξυπηρετήσουν» στην όποια γραφειοκρατία αυτό συνεπάγεται ή σε οτιδήποτε άλλη διευκόλυνση…
Δυστυχώς πάντα υπάρχουν επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται απάνθρωπα την αδυναμία των «αναξιοπαθούντων» προς όφελός τους. Το είδαμε να γίνεται ας προσέχουμε περισσότερο.
Μπορείτε να διαβάσετε το Προεδρικό Διάταγμα (εδώ)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΑΔΕΙΩΝ ΣΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ,ΔΙΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΘΕΤΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΑ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ,ΑΡΑ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΥ,ΔΗΛΗΔΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΙΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΕΝΗ ΠΡΟΣ ΟΠΟΙΟ ΜΕΛΟΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΩΡΕΙ Α - Β-ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ Γ ΒΑΘΜΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

konstantinos είπε...

στις μερες μας οι αναπηροι πολεμου ειναι πολυ λιγοι,συνεπως ορθα ο νομος περιλαμβανοι ΑΜΕΑ με 67%αναπηρια σε συναρτηση βεβαια με το ετησιο εισοδημα.

Unknown είπε...

Κατοικω στης Αχαρνές.ανηκω στην κατηγορία Άμεσα.εχω βρη ένα μαγαζί που επινοοκιαζετε.τι πρέπει να κάνω για άδεια περιπτέρου ;