Ομάδα Μεταμοσχευμένων Καρδιάς ανέβηκε στον Όλυμπο



10/07/2009
Άλλο ένα στοίχημα κέρδισαν τα μέλη μιας ομάδας που το κοινό τους χαρακτηριστικό ήταν ότι όλοι είχαν υποβληθεί στο παρελθόν σε μεταμόσχευση καρδιάς. Η ανάβαση στον Όλυμπο που πραγματοποίησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 4 και 5 Ιουλίου, ήταν κάτι που επιχειρήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας από μεταμοσχευμένους ασθενείς και στέφθηκε όπως ήταν αναμενόμενο και από την ιατρική ομάδα που τους παρακολουθούσε με απόλυτη επιτυχία.
Η επιχείρηση της ανάβασης στον Όλυμπο, έγινε με σκοπό την προώθηση της ιδέας των μεταμοσχεύσεων και της Δωρεάς Οργάνων.
Συμμετέχοντας στην καμπάνια για τις μεταμοσχεύσεις, τους μεταμοσχευμένους συνόδευσαν στον ΄Ολυμπο οι γονείς ενός δότη καρδιακού μοσχεύματος, μέλη των οικογενειών τους καθώς και δύο έμπειροι ορειβάτες.
Η ομάδα ανέβηκε στο σημείο «Σκάλα» στα 2882 μέτρα υψόμετρο και αποκλειστικά και μόνο για λόγους ασφάλειας αποφασίστηκε να μην επιχειρηθεί η ανάβαση στην κορυφή του Ολύμπου «Μύτικα» στα 2918 μέτρα. Η προσπάθεια περιελάβανε 11 χιλιόμετρα ανάβασης από το σημείο «Πριόνια» Λιτοχώρου στα 1100 έως τη Σκάλα, με ενδιάμεση διανυκτέρευση στο ορειβατικό καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» στα 2100 μέτρα, κι αντίστοιχα κατάβασης.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Μεταμόσχευσης Καρδιάς και Φίλων των Μεταμοσχεύσεων ΄΄Συνεχίζω΄΄ «είναι η πρώτη φορά στη χώρα μας που άνθρωποι με μεταμοσχευμένη καρδιά επιχειρούν μια δράση τέτοιας φυσικής καταπόνησης. Η επιτυχία της προσπάθειας αναδεικνύει το θαύμα της μεταμόσχευσης αλλά και την ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες για την διάσωση των μοσχευμάτων των εγκεφαλικά νεκρών συνανθρώπων μας.
Από τις κορυφές του Ολύμπου οι λήπτες, η οικογένεια του δότη κι οι φίλοι που τους συνόδευσαν καλούν την ελληνική Πολιτεία να στηρίξει αποφασιστικά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα Νοσοκομεία της χώρας στην προσπάθεια να αυξηθεί αποφασιστικά ο αριθμός των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας.
Τα έξοδα της δραστηριότητας καλύφθηκαν αποκλειστικά από την ευγενική χορηγία της εταιρείας «ΦΟΙΝΙΞ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: