Επιστολή του ΔΣ του "Συνεχίζω" στην Διοίκηση του Ω.Κ.Κ.

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε και αγαπητά μέλη του Δ.Σ. του Ω.Κ.Κ.

Δεν σας κρύβουμε ότι η είδηση της επικείμενης αντικατάστασης του διευθυντού του Α' Καρδιοχειρουργικού Τμήματος και Μονάδας Μεταμοσχεύσεων κου Αλιβιζάτου, έφερε σε μας και τις οικογένειες μας ένα αίσθημα ανησυχίας και αβεβαιότητας για το μέλλον του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων του ΩΚΚ και επομένως για το δικό μας μέλλον. Η οποιαδήποτε αλλαγή είτε στην φιλοσοφία και τις αρχές αυτού του τόσο ευαίσθητου προγράμματος, είτε στην υπάρχουσα συνοχή και λειτουργία του ως ένα σώμα και μία ψυχή, μπορεί να αποβεί επιζήμια, να υποβαθμίσει την ποιότητα τα αποτελέσματα και την επιτυχία του, να θέσει σε αμφιβολία το μέλλον του και να βάλει έτσι σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή μας.

Μια τέτοια έκβαση θα αποβεί καταστροφική και για πολλούς άλλους συνανθρώπους μας που έχουν σοβαρά προβλήματα καρδιάς και θα χρειαστούν στο μέλλον μηχανική υποστήριξη ή μεταμόσχευση. Η ανησυχία μας αυτή ενισχύεται και από διάφορες φημολογίες αλλά και δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου που κάνουν δυσοίωνες εκτιμήσεις για το μέλλον του προγράμματος.

Η αγωνία και η ανησυχία μας είναι εύλογη και απολύτως δικαιολογημένη. Η απόφαση που σε λίγο καιρό θα πάρετε, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι είναι μια κρισιμότατη απόφαση. Είναι μια απόφαση από την οποία θα εξαρτηθεί το μέλλον του προγράμματος δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του που αντικαθίσταται ο διευθυντής του, ο άνθρωπος δηλαδή που ανέλαβε την οργάνωση και την λειτουργία του και που έθεσε τις επιστημονικές και ηθικές βάσεις και αρχές μέσα στις οποίες όλα αυτά τα χρόνια το πρόγραμμα λειτούργησε.

Πιστεύουμε ότι η απόφαση για το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον κον Αλιβιζάτο θα πρέπει να εγγυάται και να εξασφαλίζει όχι μόνο το υψηλότατο επιστημονικό και ηθικό επίπεδο του προγράμματος και την συνοχή του, αλλά και την ομαλή, σταθερή και αδιάλειπτη συνέχεια του πάνω στις ίδιες βάσεις και τις ίδιες αρχές. Θεωρούμε ότι όλοι έχουμε χρέος να βοηθήσουμε και να περιφρουρήσουμε, ο καθένας με τον τρόπο του, το επίπεδο του μεταμοσχευτικού προγράμματος του Ω.Κ.Κ. τόσο γιατί αποτελεί ένα κόσμημα για τη χώρα μας αλλά κυρίως γιατί τα εξαιρετικά αποτελέσματα του δεν είναι ψυχροί αριθμοί αλλά αντιπροσωπεύουν ανθρώπινες ζωές.

Με την ελπίδα και την πίστη ότι οι απόψεις αυτές του συλλόγου μας θα συμβάλλουν έστω και λίγο στο να υπάρξει η άριστη απόφαση κατά την διαδικασία της επιλογής του νέου διευθυντού του Α' Καρδιοχειρουργικού Τμήματος και Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Ω.Κ.Κ. σας ευχαριστούμε θερμά.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: