Συνελήφθη ο εγκέφαλος του δικτύου παράνομου εμπορίου νεφρών στην Ινδία

Πολλοί φτωχοί δότες εξαναγκάζονταν, ακόμα και με την απειλή όπλου, να δώσουν τα όργανά τους. Οι λήπτες (ανάμεσά τους και Έλληνες), πλήρωναν 1000 € για να πάρουν ένα τέτοιο νεφρό. Ο Dr Τζάκης στην συνέντευξή του στην Άννα Παναγιωταρέα πρίν μερικές μέρες είπε πως αυτές οι περιπτώσεις αποτελούν την σύγχρονη μορφή σωματεμπορίας , συμφωνούμε και επαυξάνουμε: όχι απλά σωματεμπορία αλλά περισσότερο κανιβαλισμός και μάλιστα απο "πολιτισμένους ανθρώπους" είναι αυτή η συναλλαγή.


Η αστυνομία του Νεπάλ συνέλαβε τον φερόμενο ως εγκέφαλο παράνομου δικτύου μεταμοσχεύσεων νεφρών στην Ινδία. Πρόκειται για τον χειρούργο Αμίτ Κουμάρ, γνωστό και ως «δόκτορ Τρόμο», ο οποίος είχε διαφύγει σε τουριστικό θέρετρο του Νεπάλ.
Ο Ινδός χειρούργος θεωρείται ότι ήταν ο αρχηγός του δικτύου μεταμοσχεύσεων νεφρών και ότι είχε εξαναγκάσει υπό την απειλή περιστρόφου δεκάδες άτομα να δώσουν τα νεφρά τους. Είχε διαφύγει στο Νεπάλ, στο Εθνικό Πάρκο Τσιτουάν, 80 χλμ. νοτιοδυτικά του Κατμαντού, όπου συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης. Στην κατοχή του βρέθηκαν περισσότερα από 230.000 δολάρια, καθώς και ευρώ και ινδικές ρουπίες. Η αστυνομία του Νεπάλ εξετάζει το ενδεχόμενο ο Αμ.Κουμάρ να ενέχεται σε παράνομες μεταμοσχεύσεις οργάνων και στο Νεπάλ.
Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα στην πόλη Γκουργκαόν, έξω από το Νέο Δελχί. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα εμπορίου νεφρών στον κόσμο. Οι Αρχές πιστεύουν ότι περισσότερα από 500 νεφρά είχαν πουληθεί τα τελευταία εννέα χρόνια σε πελάτες που ταξίδευαν στην Ινδία από όλο τον κόσμο.
Σε ιδιωτικό ξενώνα βρέθηκαν τον προηγούμενο μήνα τρεις Έλληνες και δύο Αμερικανοί πολίτες ινδικής καταγωγής που θεωρείται ότι περίμεναν για μόσχευμα.
Newsroom ΔΟΛ (18/2/2008)


Εμείς ευχόμαστε αυτό το κύκλωμα όπως και όλα τα παρόμοια να εξαρθρωθεί πλήρως και στην φυλακή να πάνε όλοι, μα κυρίως οι "ντόπιοι" συνεργάτες που στέλνουν Έλληνες ασθενείς σε τέτοια παράνομα κέντρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: