"4ο Παγκρήτιο Φόρουμ Αιμοδοσίας και Δωρεάς Οργάνων"


Συνδιοργάνωση: Πανεπιστήμιο Κρήτης, Διοικητική Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, Σύλλογος "ΑιματοΚρήτης"
Δύο χέρια που προσφέρουν, ήταν φέτος το θέμα της αφίσας του 4ου Παγκρήτιου Φόρουμ για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Οργάνων που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία στην αίθουσα Ανδρόγεω δίπλα στην Ενετική Λότζια του Δήμου Ηρακλείου στις 23 Απριλίου 2009.
Μεγάλος αριθμός φορέων πλαισίωσε τις εργασίες του Φόρουμ και στο πολυπληθές κοινό παραβρέθηκαν εκπρόσωποι Συλλόγων Νεφροπαθών, Συλλόγων Μεσογειακής Αναιμίας, Ηπατοπαθών και Συλλόγων Αιμοδοτών από όλη την Κρήτη.

Η κήρυξη έναρξης εργασιών του Φόρουμ έγινε από τον κον Χαριτάκη, Διοικητή της 7ης ΔΥΠΕ (Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης)


Ο παγκοσμίου φήμης καρδιοχειρουργός Ωνασείου κος Αλιβιζάτος αναπτύσει το θέμα: "Αρχές δημιουργίας ενός προγράμματος μεταμοσχεύσεων"
Ο Dr Αλιβιζάτος πρώτος και κυριότερος ομιλητής, τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και δέχτηκε θερμό και εγκάρδιο χειροκρότημα δείγμα της βαθιάς εκτίμησης και ευγνωμοσύνης του Κρητικού λαού προς το πρόσωπό του.
Διαβάστε εδώ τα αντίστοιχα δημοσιεύματα της Εφημερίδας Έθνος και της Πατρίδας του Ηρακλείου


Ο κύριος Μανόλης Στρατάκης, βουλευτής Ηρακλείου στον χαιρετισμό του εξέφρασε τον θαυμασμό του στο πρόσωπο και το έργο του κου Αλιβιζάτου. Στο λόγο του τόνισε τις ευθύνες της Πολιτείας στην διαδικασία των μεταμοσχεύσεων με λόγια που φανέρωναν πως όχι απλά είναι ευαισθητοποιημένος πολιτικός μα και γνώστης της πραγματικής κατάστασης. Λίγες μέρες αργότερα ανακαλύψαμε πως είχε καταθέσει σχετικό ερώτημα στη Βουλή...
Πατήστε (εδώ) για να διαβάσετε το ερώτημα του κου Στρατάκη στην Βουλή των ΕλλήνωνΗ Φωτεινή Αντώνογλου Νοσηλεύτρια ΤΕ, διατέλεσε για σειρά ετών Συντονίστρια Μεταμοσχεύσεων στο Ωνάσειο. Τίτλος και εμπειρία που θα την συνοδεύει σε όλη της την ζωή!
Παρά το γεγονός ότι διένυε τον 9 μήνα της εγκυμοσύνης της, κατέπληξε τους πάντες με τον δυναμισμό και το συναίσθημα της, στην ομιλία της που είχε θέμα: "πρακτικά ζητήματα στην διαδικασία της Μεταμόσχευσης".


Η κυρία Βασιλική Γκιόκα, Διοικητικό Στέλεχος Τμήματος Γ Ιστών προς Μεταμόσχευση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) ανέπτυξε το θέμα: «Δωρεά αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων»Ο κύριος Γιώργος Σπύρου, φυσικός, πρόεδρος Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος Αιματοκρήτης ανέπτυξε το θέμα «Επάρκεια αίματος στην Ελλάδα: Είναι εφικτή? »Η κυρία Ειρήνη Γεργιανάκη, Ιατρός, Αντιπρόεδρος Παγκρητίου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος "Αιματοκρήτης".Εκπρόσωπος Επιτροπής για τη Δωρεά Οργάνων Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, συντόνισε τις εργασίες από την Θέση του Προεδρείου.
Η Ειρήνη «ψυχή» αυτής της εκδήλωσης όπως και πάρα πολλών άλλων δραστηριοτήτων που προάγουν την κοινωνική Αλληλεγγύη και την Προσφορά, είναι από τους Ανθρώπους εκείνους που όχι απλά χαίρεσαι να συναναστρέφεσαι, μα είσαι χαρούμενος που γνωρίζεις πως Υπάρχουν!


Η Μαρία Δασκαλάκη, Μέλος της Ομάδας Φοιτητικής Εθελοντικής Αιμοδοσίας Πανεπιστημίου Κρήτης.
Θέμα: "Η ηθική διάσταση της προσφοράς"


«Σκέψεις και όνειρα της νέας γενιάς εθελοντών αιμοδοτών»
Κατερίνα Μελεσανάκη, ιδρυτικό μέλος Συλλόγου «Φυλή εξ Αίματος» Πανεπιστημίου Κρήτης (Ρέθυμνο)"Μεστός, συγκινητικός, ουσιαστικός, ανθρώπινος.Ηταν μεγάλη τιμή για μας που ο σπουδαιότερος καρδιομεταμοσχευτής στον κόσμο, βρέθηκε ανάμεσά μας και μας μίλησε με παρρησία...
Την επόμενη μέρα οι δηλώσεις του έγιναν πρωτοσέλιδα και σε λίγες μέρες κατατέθηκε σχετικό ερώτημα στη Βουλή!" Σημειώνει στην ιστοσελίδα της η Ειρήνη (εδώ)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: