Καταγγελία για μη συμμόρφωση του ΟΤΕ με Νόμο για παροχή Δωρεάν Μονάδων Συνδιάλεξης σε Α.Μ.Ε.Α.


Η από τις 1-8-2008 υπουργική απόφαση των Υπουργείων, Οικονομίας και Οικονομικών - Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Μεταφορών και Επικοινωνιών, της οποίας η ισχύς αρχίζει από τη δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (δηλ από τις 18-8-2008 ΦΕΚ Β 1667), με την οποία Άτομα με Αναπηρίες, έχουν... σημαντικές εκπτώσεις στον λογαριασμό τους, όπως για παράδειγμα δωρεάν χρόνο τηλεφωνικών συνδιαλέξεων αξίας ίσης με την αξία χιλίων (1.000) λεπτών αστικής χρέωσης μηνιαίως και έκπτωση αξίας δεκαοκτώ (18) ευρώ επί της συνολικής μηνιαίας χρέωσης για χρήση υπηρεσιών πρόσβασης στο δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο προκειμένου να είναι δυνατή η πρόσβαση (στενής ή ευρείας ζώνης) στο Διαδίκτυο.

Από τότε όμως εώς τώρα ο ΟΤΕ κάνει την πάπια και δεν έχει ενσωματώσει την συγκεκριμένη απόφαση στις υπηρεσίες του και κρατάει την παλιά, που έχει μικρότερες εκπτώσεις και αφορά μικρότερο αριθμό δικαιούχων. Θα σας παρακαλούσα να το δημοσιεύσετε, μήπως και ευαισθητοποιηθεί κάποιος επιτέλους. Για να τα παίρνουν ξέρουν να το κάνουν στο λεπτό, για να τα δώσουν όμως με το παααασο τους. Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ!"
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Η παραπάνω καταγγελία δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο του Τρωκτικού (εδώ) 11/01/2008

Το αίτημα για διευκόλυνση της επικοινωνίας σε άτομα με ειδικές ανάγκες που χρήζουν άμεσης ιατρικής παρακολούθησης είναι παλιό και απόλυτα ΔΙΚΑΙΟ!
Ο Σύλλογος Βαρέων Καρδιοπαθών μέσω της προέδρου του κας Ιωάννας Λεβαντή έχει με θέρμη υποστηρίξει σε όλους τους αρμόδιους φορείς την υλοποίησή του.
Μέσω του δημοσίου βήματος αυτού υποστηρίζουμε και εμείς αυτό το Αίτημα (που πλέον είναι απαίτηση τήρησης του Νόμου)και αναμένουμε να δούμε πότε οι ανευθυνουπεύθυνοι του ΟΤΕ αποφασίσουν να αφήσουν την ανάλγητη στάση τους και να σταθούν στο ύψος του κοινωνικού τους ρόλου που οι ίδιοι διατείνονται πως έχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: